Srbija i Kuvajt potpisali Memorandum o razumevanju

Bez autora
Mar 27 2011

Ministar rada i socijalne politike u Vladi Republike Srbije Rasim Ljajić i ministar finansija Kuvajta Mustafa Jasem Al Šamali potpisali su u Beogradu Memorandum o razumevanju u oblasti vazdušnog saobraćaja. Ministri su u svojstvu kopredsednika Mešovite komisije za ekonomsku i tehničku saradnju između Srbije i Kuvajta potpisali i zapisnik sa zasedanja te komisije. Srbija i Kuvajt imaju odlične političke odnose, koji nisu praćeni odgovarajućom ekonomskom saradnjom, s obzirom na to da je robna razmena zanemarljivo mala, pri čemu je 2010. godine iznosila 1,3 miliona dolara. Kuvajt je pokazao interesovanje za ulaganje u putnu i železničku infrastrukturu u Srbiji, dok je naša zemlja zainteresovana za proširenje obima razmene sa Kuvajtom posebno kada je reč o poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima, odeći, obući, automobilima i drvnoj građi.

Srbija i Kuvajt potpisali Memorandum o razumevanjuMinistar rada i socijalne politike u Vladi Republike Srbije Rasim Ljajić i ministar finansija Kuvajta Mustafa Jasem Al Šamali potpisali su u Beogradu Memorandum o razumevanju u oblasti vazdušnog saobraćaja.

Ministri su u svojstvu kopredsednika Mešovite komisije za ekonomsku i tehničku saradnju između Srbije i Kuvajta potpisali i zapisnik sa zasedanja te komisije.

Srbija i Kuvajt imaju odlične političke odnose, koji nisu praćeni odgovarajućom ekonomskom saradnjom, s obzirom na to da je robna razmena zanemarljivo mala, pri čemu je 2010. godine iznosila 1,3 miliona dolara.

Kuvajt je pokazao interesovanje za ulaganje u putnu i železničku infrastrukturu u Srbiji, dok je naša zemlja zainteresovana za proširenje obima razmene sa Kuvajtom posebno kada je reč o poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima, odeći, obući, automobilima i drvnoj građi.

Takođe, postoji interes za proširenje saradnje u poljoprivredi, zdravstvu i turizmu. Srbija želi da se vrati na tržište Kuvajta, posebno kada su u pitanju građevinske firme koje su se ranije odlično kotirale u toj zemlji.

Kuvajt spreman da učestvuje u izgradnji železničkog čvora u Beogradu i autoputeva u Srbiji, a kompanije iz Srbije bi trebalo da uzmu učešće u različitim projektima koji će u naredne četiri godine biti realizovani u Kuvajtu u okviru plana za razvoj te zemlje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik